A Primus befektetési portfólió cégei Magyarország legígéretesebb és leggyorsabban növekedő vállalatai között találhatóak és aktív szereplői a szoftver, a szolgáltató, a technológia, a média valamint a biotechnológia szektornak.

 

PRIMUS III BEFEKTETÉSEK

 

BLUEPRINT Entertainment Zrt. (BPE)

A Blueprint jelenleg a Primus kockázati Tőkealap portfoliójának legnagyobb befektetése.

A BPE egy start-up cégként kezdet meg működését 2011-ben. Az eltelt 2,5 ényi működés során a Közép-Európa egyik legjelentősebb “science center” működtető vállalatcsoportjává vált.  Jelenleg a BPE három érdekeltséggel rendelkezik:

  1. Az Odysseum nevű science center Kölnben. Ennek működtetését a BPE 2013 májusában vette át, majd 2,5 hónap leforgása alatt mintegy 2 millió Eur-os költségvetéssel végrehajtotta a kiállítás teljes felújítását. Jelenleg a kölni Odysseum 8,000 m2-en működik, és ezév szeptemberétől egy licenszmegállapodás keretében a helyi piac által kedvelt rajzfilmfigurának a “Maus”-nak is otthon ad. 2013-ban az Odysseum 200,000 látogatóra számít.
  2. Az Explorado nevű gyerekmúzem Duisburgban. Ez a létesítmény egy jelentős tartalomfrissítés után 2013. Júniusában nyitott meg, azzal a céllal, hogy az óvodás, alsó tagozatos gyermekek és szüleik számára kínáljon kreatív kikapcsolódást. Az Explorado jelenleg 2500m2-en üzemel, 2013-ban 50,000 körüli látogatószám várható
  3. Az Earth Explorer Belgiumban. Ez a science center a négy elem tematikára szerveződik és 3,000 m2-es alapterületen helyezkedik el. Az Earth Explorer nyitása 2014 második negyedévében várható.

A BPE célja, hogy Európa legnagyobb science center működtetőjévé váljon, ennek megfelelően további létesítmények átvételét készíti elő. A BPE tőkeigényét a későbbiekben a társaság külső private equity befektető bevonásával képzeli el.

http://www.explorado-group.hu/

BBS Nanomedicina Zrt. (BBS)

BBS egy magas potenciállal rendelkező klasszikus fejlesztő cég, amely egy nanotechnológián alapuló hatóanyag csomagolási eljárást dolgozott ki, amellyel célzottan oldható meg az MRI, PET kontrasztanyagok és kemoterapiás készítmények bevitele a daganatos sejtekbe. A BBS technológiájának alkalmazásával  hatékonyabbá tehető a tumorok diagnosztizálása, a kemoterápiás  kezelések mellékhatásai nagy mértékben csökkenthetők és a gyógyszerek hatásukat sokkal célzottabban fejthetik ki.

A BBS jelenleg állatkísérleti szakaszban van ezen nanotechnológiás eljárással „becsomagolt” gyógyszerek kapcsán. A cég jelenleg 10 kutatót foglalkoztat, technológiája szabadalmakkal védett. A BBS célja, hogy az általa kifejlesztett technológiát licensszerződéseken keresztül nagy gyógyszervállalatok rendelkezésére bocsássa, melyek így a „becsomagolt” hatóanyag szabadalmi védettségének meghosszabbítását is remélhetik.

http://www.bbsnanotech.com/

IVM Zrt.

A Primus III Alap 320 millió forintot fektetett be az IVM Zrt-be, mely start-up vállalkozásként indult 2010-ben. Az IVM fő tevékenysége különböző ipari automák – az italautomatákhoz hasonló gépek – gyártása és bérbeadása Magyarországon és Közép-Európában.

Az IVM által installált automaták, alapvetően nagy mennyiségben felhasznált, kis egyedi értékű eszközök (pl.: csavar, olaj, gumikesztű stb.) ellenőrzött módon való kiadására szolgálnak. Az automata amellett, hogy képes hozzáférési jogosultságok kezelésére, szoftverén keresztül csatlakozni tud a vállalat készletezési és pénzügyi rendszeréhez, amely így automatikus utánrendelést és naprakész költségnyilvántartást eredményez. Az eddigi tapasztalatok alapján az IVM automaták üzembehelyezése min. 30%-os felhasználási csökkenést hoznak az automatán keresztül felhasznált anyagok és termékek vonatkozásában. Az anyagköltség megtakarítás mellett a gyártócégek költsége csökken az alacsonyabb logisztikai munkaerőszükséglet, valamint a csökkentett raktározási igénynek köszönhetően is.

Az IVM ügyfelei tipikusan nemzetközi gyártócégek mint pl.: a Würth, GE, Zoltek stb. Alapítása óta az IVM 260 eszközkiadó automatát telepített Közép-Európában, így ebben a szegmensben piacvezető.

https://www.ivm-vending.eu/hu

 

ADFIT Zrt.

Az Adfit egy korai szakaszú, innovatív vállalkozás. Az Adfit fő célja, a számlaleveleken keresztüli marketingkommunikáció elterjesztése és ezáltal új, innovatív kommunikációs csatorna létrehozása és bevezetése a reklámpiacra. A számlalevél marketing szolgáltatás  létrehozásával az Adfit lehetővé teszi, hogy a jelentős ügyféladatbázissal rendelkező szolgáltató vállalatok (közüzemi cégek, pénzintézetek, telekommunikációs vállalatok) az általuk tömegesen kibocsátott számlákon saját vagy harmadik féltől érkező, személyre szóló hírdetéseket helyezzen el.

Ezen tevékenység részeként az Adfit :

1. Áttervezi az adatbázistulajdonos számlafelületét és alkalmassá teszi színes, képes hirdetések befogadására. Ez magában foglalja a számlakép programozását is.

2. Átvizsgálja az ügyfél adatbázisát, annak minőségét, majd statisztikai eljárások alkalmazásával elvégzi az ügyféladatbázis gazdagítását. Az így létrejövő adatbázist hírdetői szempontból szegmentálja, annak érdekében, hogy a hírdető az ügyfél számára releváns reklámüzenetet tudjon elhelyezni. Az Adfit által alkalmazott szoftver; az Adspace manager lehetővé teszi, hogy a számlalevél adatbázison hirdetési kampányok kerüljenek elhelyezésre. (A szoftver a készletkezeléstől a kreatív anyag számlaképbe való integrálásáig a teljes folyamat kezelésére képes.)

3.  Egyfajta speciális reklámügynökségként közvetve vagy közvetlenül értékesíti a számlafelületeket. (Hírdetésszervezési tevékenység)

Az Adfit szoftvere a kinyomtatott számlaleveleken felül képes elektronikus (internet és mobilalapú számlák) kezelésére is.

Az Adfit eddigi tevékenysége során a Díjbeszedő zRt. számlalevelein helyezett el hírdetéseket 20-25 transzpromo kampány keretében. (Főbb ügyfelek: Raiffeisen Bank, Provident Group, Chartis Biztosító stb.)

 

 

COMFORCE Zrt.

A 2008-as alapítású COMFORCE Zrt. Közép-Európa első távmunkára építő contact center szolgáltatója, amely széles körű, több platformos call center megoldásokat kínál ügyfelei számára. A COMFORCE célja, a régiós terjeszkedés mellett, hogy alacsony képzettséggel, részmunkaidőben, otthonról is végezhető foglalkoztatásra építve kínáljon versenyképes contact/ call center szolgáltatásokat ügyfelei számára.

A COMFORCE ez idáig több mint 1 millió telefonhíváson van túl. Működésének első éve számokban: 50 sikeres projekt, több mint 40 ügyfél, 140 millió forintos árbevétel. A vállalkozás jelenleg több mint 400 regisztrált dolgozóval rendelkezik. 5 bérelt telephelye (Győr, Beregszász, Miskolc, Nyíregyháza, Budapest) mellett Esztergomban egy 8 személyes csapat kezeli a megoldást bázisát nyújtó hardvert.

(Főbb hazai ügyfelek: Google, Praktiker )

2013. során a Comforce több külföldi projektmegbízást szerzett, melynek keretében a Comforce immár nemcsak magyar, hanem angol és német  nyelven is képes bizonyítottan képes contact center szolgáltatások nyújtására. Jelenleg a Comforce fő versenyelőnye, hogy képes az adott piacon, az általa alkalmazott szoftver alkalmazásával helyi távmunkaerő alkalmazására, amivel magasabb szolgáltatási minőséget biztosít, mint a nemzetközi piac kiszolgálásában vezető, jellemzően olcsó munkaerőt alkalmazó megaméretű call-centerek, ugyanakkor olcsóbb mint a klasszikus felállású helyi call-centerek.

http://www.comforce.hu/

Multipass Solution (Multipass) Zrt.

A pécsi székhelyű Multipass Solutions a nagyvállalati mobil és alkalmazásintegrációs szoftverfejlesztő piac egyik jelentős szereplője. 2012 januárjában a Primus III 270 millió forintot fektetett be a Multipass Solutions Zrt.-be. A Multipass által kínált vállalati szoftveres megoldások hatékony dokumentum elérést és nagy mennyiségű adatkezelést tesznek lehetővé nagyvállalatok és intézmények számára a legkülönbözőbb különböző formátumokban és szoftveres platformokon.

 

Több tucat komplex tanácsadási projekt után a Társaság vezetői felismerték, hogy igény van olyan szoftverre a piacon, amely hatékony dokumentumkezelést (CMX) és rugalmas adathozzáférést (INVITO) biztosít a zártrendszerben működő nagyvállalatok adatkezelési rendszerében. A CMX egy olyan adatmigrációs eszköz, amely zökkenőmentes adatcserét biztosít, számos adatformátumot képes kezelni és univerzálisan olvasható formába alakítani. Az INVITO képes az összes piacvezető vállalati tartalomkezelő rendszerrel mobiltelefonon keresztül együttműködni megoldást kínálva a leggyakrabban előforduló ECM rendszerekkel kapcsolatos problémákra.

 

A vállalkozás élén profi tapasztalt csapat áll, aminek köszönhetően a termékkockázat minimális. Mind az INVITO, mind pedig a CMX piac által tesztelt, versenyképes termék. A CMX-et sikerrel használják hazai nagyvállalati környezetben, az INVITO-t pedig a T-Systems, kizárólagos partnerként, idén tavasszal tesztelte.

http://multipasol.com/

HYD Pharma Zrt.

A HYD Pharma Zrt 400 millió forintos befektetésben részesült a Primus III Alapból. A befektetés alapvetően a HYD által szabadalmaztatott Deuterium csökkenetett víz élettani hatásainak tudományos validálását célozza, egy többcentrumos, nemzetközi  fázis II-es gyógyszervizsgálat lefolytatásán keresztül.

A HYD egy nyereségesen működő innovatív vállalkozás, amely jelenlegi árbevételét (2,5 mln EUR) deutérium csökkentett ásványvíz (Preventa termékcsalád) és egy regisztrált állatgyógyszer (Vetera) gyártásából és forgalmazásából szerzi. A Társaság célja, hogy termékeit bevezesse más európai piacokra is, illetve hogy egyéb deuteriumcsökkentett élelmiszerekkel is piacra lépjen.

Jelenleg a HYD 17 alkalmazottal rendelkezik, melyből 6 fő foglalkozik kutatással. A fázis II-es vizsgálat eredményeit a cég az onkológiában jelentős termékportfolióval rendelkező gyógyszergyárak felé kívánja licensszerződés keretében elérhetővé tenni.

http://www.hyd.hu/ http://preventa.hu/

Remagine Technologies Zrt.

A Remagine egy olyan innovatív start-up vállalkozás, amely egy egyedi elektromos áramelemző technológiát fejlesztett ki.

Ezen hardware és szoftver komponensekkel rendelkező technológia képes arra, hogy elektromos áram változásait valós időben mérje, és egyes fogyasztók (termelőeszközök, gyártóegységek stb.) fogyasztási profilját megtanulja. A Remagine által kifejlesztett eszköz képes:

  1. elektromos árammal üzemeltetett gépek, termelőeszközök meghibásodását előre jelezni. (Különlegesen fontos ez just in time rendszerben működő gyártósorok esetén pl.: gyógyszeriparban)
  2. előrejelezni termelési egységek elektromos fogyasztását, ezáltal segíteni az energiafelhasználás optimalizálását,
  3. az elektromos szolgáltatók által szolgáltatott áram minőségét monitorozni, mely a szolgáltatóval való pénzügyi elszámolásban hoz megtakarítást.

A Primus III befektetésének fő célja, a Remagine technológiájának piaci bevezetése, nemzetközi piacokra való eljuttatása.

 

Maven 7 Zrt.

A Primus Capital 235 milliót forintot fektetett be a Maven 7-be. A társaság fő tevékenysége hálózatkutatáson alapuló szervezeti elemzések készítése. A befektetés célja, hogy a cég által kifejlesztett Firmnet Online felhő alapú szoftverszolgáltatását külföldi piacokra; Amerikába és  EU országokba is bevezesse. Ezen felhőalapú szoftverszolgáltatás fő célja, hogy nagyvállalatok, vállalatcsoportok szervezeti felépítését a hálózatkutatás modern eszközeivel vizsgálja több dimenzió mentén. A Maven 7 szervezet diagnosztikai szoftverének célcsoportja elsősorban azok szervezeti tanácsadó cégek, melyek a felmérés eredményeit felhasználva megfelelő fókuszt tudnak adni a vállalati ügyfeleik számára végzett tanácsadási projekteknek. A Maven7 2009-es alapítása óta több, mint 300 sikeres hálózatkutatási projektet zárt, melyek fókuszában szervezeti, social media és gyógyszeripari elemzések állnak.

A Maven 7 által  kifejlesztett szoftver hátterében komoly hálózatkutatási és matematikusi tudásbázis áll, melyet  a cég világszinten ismert Alapítói biztosítanak a társaság számára:

– Barabási Albert László  a Harvard és a Northeastern University tanára, hálózatkutatás terén az egyik legidézettebb kutató

-Vicsek Tamás az ELTE biofizikai tanszékének professzora.

http://maven7.com/hu/

iCatapult Zrt.

Az iCatapult a Primus III által létrehozott üzleti inkubátor. Az iCatapult stratégiája, hogy a mobil és internet  szektorból érkező start-up projekteket felkarolja, közreműködjön azok üzletfejlesztésében és finanszírozza működésüket. Az iCatapult elsődleges fókuszában olyan start-up-ok, korai szakaszú vállalkozások állnak melyek nemzetközi kifutási lehetőségekkel rendelkeznek, azaz az alapítók és a cég által létrehozott termék/szolgáltatás könnyen bevezethetőek egy globális piacra. Az iCatapult a Techstars global Accelerator Network tagja (gan.co) és mint a hálózat tagja hozzáféréssel rendelkezik nemzetközi szakértőkhöz (ún. mentorokhoz) és befektetőkhöz.

Az iCatapult alapvető üzleti célja, hogy az általa inkubált cégek kilépjenek a nemzetközi piacra, és a kapcsolatfelvételtől számított 1  éven belül az inkubált cégek képesek legyenek befektetők (kockázati tőkealapok, szakmai befektetők) bevonására.

Az iCatapult sikeresen vett részt a Nemzeti Innovációs Hivatal által meghirdetett Gazella inkubátorház programban és jelenleg egy ún. Akreditált Tecnológiai Inkubátorház státuszt élvez.

http://www.icatapult.co/