A Primus Capital a technológiai és a szolgáltatási szektorban működő, ambíciózus cégvezetéssel és innovatív megoldással rendelkező vállalkozások befektetője. A Primus korai és fejlődő szakaszban lévő cégek növekedését gyorsítja fel tőkebefektetés, szaktanácsadás, valamint nemzetközi partner és befektetői köre révén, hogy azok maximálisan kiaknázhassák a bennük rejlő üzleti lehetőségeket. A Primus Capital nemzetközi tőkealap-kezelő csapata Budapest mellett, Bécsben és Münchenben dolgozik. Egyedi megközelítése révén a vállalkozókkal rugalmas és professzionális munkakapcsolatot alakít ki, miközben elsődleges célja, hogy értéket teremtsen a vállalatok alapítói és részvényesei számára.

Vállalat típusok: A Primus Alapok elsősorban korai szakaszú és esetenként induló, expanziós szakaszú kis- és középvállalkozásokba fektetnek be, melyek kevesebb, mint nettó 1.5 milliárd forint árbevétellel rendelkeznek.

Ezek közül kétféle vállalat típust tekintünk ideális befektetési célpontnak:

1. Saját technológiával rendelkező, innovatív vállalatok, melyek átlagon felüli növekedési potenciállal rendelkeznek. Ide tartoznak a telekommunikációs technológiák, szoftver termékek, szoftver alapú szolgáltatások és megoldások, környezetvédelmi szempontból előnyös technológiák, környezetbarát energiaforrások és –energiahasznosítási eljárások, anyagfejlesztési, elektronikai és optikai fejlesztések, valamint biotechnológiai eljárásokon alapuló szolgáltatások. Ezen vállalatok elsősorban az export piacokra fejlesztenek és külföldön értékesítik termékeiket és szolgáltatásaikat.

2. A helyi illetve regionális piaci részesedés növelését megcélzó szolgáltató, gyártó vagy kereskedelmi vállalatok, amelyek átlagon felüli növekedési potenciállal rendelkeznek.