Primus Kockázati Tőkealap-kezelő

A budapesti székhelyű Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő működését 2003 végén kezdte meg, mint a korai szakaszú vállalkozások befektetője. 2008-ban új szakmai és jogi szervezetként alakult meg a Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., a magyar tőkepiac 2001. évi CXX. törvény és a PSZÁF E-III. /1/2008-as határozata alapján.

A Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a Primus III kockázati tőkealap (Primus III) kezelője. Befektetői részben magán- és közintézmények valamint magyarországi, európai uniós és amerikai magánbefektetők. A Primus III a korábbi két a korábbi két Primus alap, a Primus I (2004) és a Primus II (2006) sikereire építkezik.

Primus kockázati tőkealapok

PRIMUS III.

A Primus III kockázati tőkealap 2010 áprilisában indult amerikai és európai magánbefektetők, valamint az Európai Unió JEREMIE programjának közös alapjaként az Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. (MV Zrt.) égisze alatt. Az Alapot 22,5 millió eurós (6,2 milliárd Ft) jegyzett tőkével jegyezték be Magyarországon.

A Primus III fő célkitűzése, hogy magvető, induló és növekedést finanszírozó tőkét nyújtson a magyar mikro, kis- és középvállalatok számára. A Primus befektetési stratégiája cégenként maximum évi 1,5 millió eurós tőkebefektetést engedélyez, mely három év alatt maximum 4,5 millió eurós összeget érhet el. A Primus III a dinamikusan fejlődő ágazatokban működő technológiai és szolgáltató vállalkozásokat célozza meg, melyek  átlagon felüli növekedésre számítanak.

A befektetésre pályázhatnak:

Innovatív, egyedi technológiát és/vagy szolgáltatást nyújtó kis- és középvállalatok, melyek tovább kívánják fejleszteni technológiájukat/szolgáltatásukat, és helyi, régiós vagy nemzetközi szinten bővülnének tovább.

Kattintson ide bővebb információkért!

PRIMUS I & II

Primus Capital Partners LLC

2004 márciusában alakult meg a Primus I amerikai finanszírozású, magvető és korai szakaszú alap, mely öt magyar, korai szakaszú cégbe fektetett be 2004-2006 között . A Primus I három érett technológiai céget tudhat a portfóliójában: Sense/Net (www.sensenset.com), Intellio Technologies Kft. (www.intellio.eu and www.visiscanner.com ) és Nebotrade Micromedia (www.nebotrade.hu ).

Primus Central Europe Fund II LLC

A Primus II alapot 2006 novemberben a Primus I befektetői alapították azzal a céllal, hogy a portfólió cégeik számára további finanszírozást nyújtsanak, valamint újabb tőkebefektetéseket eszközöljenek. A  Primus II befektetett az Intellio Technologies Kft-be (www.intellio.eu and www.visiscanner.com ), a FUNZINE Mediába (www.funzine.hu ) és az Arcanian Consultingba a 2006-2007-es időszak magyar vezető keresőmarketing cégébe.