Jeremi alapok véghajrában

April 21st, 2015 → 8:08 am @

Jeremi alapok véghajrában – 2015. április 14-én a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA), valamint az M27 Absolvo nemzetközi tanácsadó magyar irodája által rendezett konferencia a Jeremie alapok eddigi végrehajtásával foglakozott.
Ezen a konferencián Bruckner Zoltán, a Primus Capital Zrt. igazgatóság elnöke is előadott.

Bruckner Zoltán az első generációs Jeremie-s  Primus Capital részéről is erre hívta fel a figyelmet, de már az előadása elején leszögezte: a kockázati tőke nem ingyenpénz. Idő, energia és tulajdonrész az, amit a vállalkozók beáldoznak.

A kockázati tőke mégis egy pozitív lehetőség a seed szakaszban lévő cégek, és ha más nem is: tanulópénz. Bruckner szerint elbukni, felállni, majd újra elbukni nem baj, sőt! Európában hajlamosak leírni a vállalkozókat egy-egy bukás után, így kifejezetten örömteli hír, hogy az öreg kontinensen is egyre többen vélik úgy: a bukás nem bűn, hanem a tanulási folyamat része. De fontos megérteni, mi volt a bukás oka és lehetőleg kerülni az újbóli elkövetést.

Bizalmon alapuló befektetés a kockázati tőke bevonása, de még fontosabb Bruckner Zoltán szerint a hit a vállalkozásban. Igenis el kell hinnünk, hogy 40 embernek fogunk munkát adni rövid időn belül és nemzetközi partnerekkel dolgozunk majd.”

A konferencia témája erős sajtóvisszhangot keltett. Néhány cikk a témában: